Het verhaal

Uquino Lusitano Hengst

Dequino


is een exclusief sieradenmerk, gestart in februari 2003, dat is gespecialiseerd in het ontwerpen en met de hand vervaardigen van bruidssieraden.

De naam Dequino is een samentrekking van de naam Deborah en Uquino. Uquino was een prachtige Lusitano hengst, een paard met een heel bijzonder en mooi karakter.

Visie van Dequino


Ons doel is om de bruid te laten stralen op haar trouwdag en het mooiste wat in de bruid zit naar boven te halen.

Een mooi sieraad helpt daarbij. Het maakt het geheel perfect af, als een lijst om een schilderij.

Wij streven naar balans en sieraden zijn daarbij de perfecte aanvulling. Maar ze mogen niet teveel de aandacht bij de bruid wegnemen, want het gaat immers om de bruid.

Voor het perfecte plaatje is de balans van de gehele look het toverwoord.
Visie van Dequino

Deborah

foto; Kenneth Stamp
Ontwerpster


Deborah de Haan is de designer van Dequino bruidssieraden. Na jaren hobbymatig sieraden te hebben ontworpen, heeft ze in februari 2003 besloten het sieradenlabel Dequino op te zetten en van haar hobby haar werk te maken. Ook heeft zij in 2014 het Certificaat basisvaardigheden Goudsmeden behaald in Amsterdam op de ZADKINE Vakschool Schoonhoven.

Deborah is ook lange tijd zeer actief geweest voor de danswereld en heeft daar mooie creaties mogen vervaardigen. Hierna heeft zij toch besloten om zich te gaan specialiseren in het ontwerpen en vervaardigen van bruidssieraden vanuit een eigen atelier.

Dutch Design


Hoe worden de sieraden ontworpen?
Het begint allemaal met het thema stralen.

Wij willen de bruiden het stralende middelpunt laten zijn.


Deborah de Haan de Designer van Dequino zoekt de mooiste en kwalitatieve goede materialen bij elkaar. Om datgene wat ze graag wil creëren voor de bruid te realiseren.

Ook houd zij de laatste mode trends goed in de gaten, en welke bruidsjurken er zijn. Zodat ze een traditionele maar toch ook zeer trendy sieraden gaat ontwerpen die goed bij de bruidsjurken aansluiten.

Dan begint het mooiste proces wat er is, beleven en voelen wat voor mooie sieraden er mogen ontstaan.
Ze begint met het vervaardigen en creëren van de sieraden met de materialen en kijkt ze wat er gebeurt.
Kortom een waterval aan sieraden uit haar hoofd en handen

Beleven en voelen wat voor mooie sieraden er mogen ontstaan.
Hand vervaardigd in Nederland in eigen atelier.

Handmade in Holland

Hoe worden de sieraden gemaakt?
Alle sieraden worden door ons met de hand vervaardigd in Nederland in eigen atelier. De SWAROVSKI ELEMENTS punt stenen zetten we met de hand in de daarvoor bestemde kastjes, om ze vervolgens te kunnen rijgen. Eventueel gecombineerd met de parels en geslepen kralen van SWAROVSKI ELEMENTS en hand gemaakte Rocaille glaskralen uit Tsjechië.
Ook maken wij onze eigen hangers,
verleng stukjes voor aan de sluiting, oftewel alles doen we zelf en is in eigen beheer.

Dan worden de sieraden gecontroleerd op kwaliteit. De kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Dequino en zonder kwaliteitscontrole worden de sieraden niet verstuurd.

De sieraden worden ingepakt in het daarvoor speciaal bestemde sieraden doosjes.
En elk Dequino sieraad is voorzien van een uniek Dequino logo.
Media

Het kan goed zijn dat je Dequino al eens hebt zien stralen op de tv! Dequino heeft meegedaan met de tv-programma's 'Dancing with the Stars' (RTL4), 'Op zoek naar Mary Poppins' (AVRO) en heeft de volledige sieradenlijn mogen ontwerpen en vervaardigen voor het tv-programma 'Strictly Come Dancing' (AVRO). Ook staan haar sieraden in bekende bruids media. kijk ook eens op nieuws .
In de MediaDequino Bridal jewelry, voor u gecreëerd vanuit het hart en met liefde vervaardigd.